Regionsgolf 2024

Retningslinjer for Regionsgolf 2024 i Trehøje Golfklub

Klubkoordinator
Klubkoordinator er Lone Baunsgaard Neupart.
Ved spørgsmål til regionsgolf er du velkommen til at kontakte Lone, men det forventes, at du først læser nedenstående grundigt igennem, da det vil besvare de fleste spørgsmål.

Regionsgolf generelt

Regionsgolf er opdelt i to turneringer;
 - ABCD, som er hcp opdelt. Turneringsbetingelser for ABCD
 - Senior/Veteran/SuperVeteran, som er alders- og rækkeopdelt. Turneringsbetingelser for Senior/Veteran.
 
Der spilles hulspil over 18 huller uden handicap
Til hver kamp skal holdet stille med 6 spillere: 1 damesingle, 3 herresingler og 1 mixed foursome.
Der spilles tre udekampe og tre hjemmekampe i en indledende pulje i foråret.
Puljevinderen går videre til slutspilskampe (knald eller fald), som planlægges løbende og spilles hen over sommeren.
Vær opmærksom på, at regionsfinale og landsfinale spilles i weekender.
 
Regionsgolf er et tilbud til alle fuldtidsmedlemmer. Her gives der mulighed for, at den almindelige klubgolfer kan spille på hold, hvor konkurrence kombineres med socialt samvær. Det tilstræbes i Trehøje Golfklub, at få flest mulige af de tilmeldte spillere i aktion.

Kvinder som i indeværende år bliver 45 år eller ældre, spiller som udgangspunkt i Senior/Veteran/SuperVeteran.
Mænd som i indeværende år bliver 50 år eller ældre, spiller som udgangspunkt i Senior/Veteran/SuperVeteran. 
Er man yngre end ovenfor, spiller man i ABCD. Man skal dog i indeværende år fylde minimum 21 år.

Regionsgolf Danmark har deres egen hjemmeside på regionsgolf.dk, hvor du kan læse meget mere og følge med i turneringen.
 
Lokale retningslinjer
For at lave tilmeldingen og holdinddeling fair, har vi i Trehøje Golfklub lavet nogle lokale retningslinjer, som man accepterer, hvis man tilmelder sig Regionsgolf. Det betyder, at man ikke kan forvente at spille på hold med dem, man spillede med sidste år, for der vil hvert år sammensættes nye hold ud fra retningslinjerne.

Vi tilstræber at få flest mulige af de tilmeldte spillere i aktion, men det er et stort puslespil, og desværre vil der nok være enkelte spillere, som må vente med at deltage til næste års turnering. I Senior/Veteran/SuperVeteran vil de fleste som regel komme på hold, mens det i ABCD turneringen kan være mere vanskeligt at få alle spillere på hold. Det er oftest begrænset af antal tilmeldte damer - så ud og prik til damerne - de skal tilmeldes!
 
Som udgangspunkt inddeles de tilmeldte spillere efter alder og fordeles efterfølgende ud fra det hcp, som spilleren har ved tilmeldingsfristens udløb. Der stilles med stærkeste hold i stærkeste rækker. Ved flere hold i samme række, deles spillerne ud på hvert hold, så holdene bliver tilnærmelsesvis lige stærke.
 
Da erfaring viser, at enkelte spillere har ønske om at spille i en "yngre" række, kan dette skrives under bemærkning ved tilmelding. Det kunne fx. være en spiller på 66 år, som egentlig er kvalificeret til at spille Veteran, men som i stedet ønsker at spille Senior eller ABCD. Vi vil naturligvis forsøge at imødekomme ønsket, men vi kan ikke garantere det, da tilstræbelserne på at få flest mulige spillere i aktion, går forud for at opfylde den enkelte spillers ønske.

Et hold vil som udgangspunkt komme til at bestå af 5-7 herrer og 2-3 damer. Ingen på holdet bør være oversidder i mere end 2 kampe. Hvert hold skal indbyrdes finde en holdkaptajn.

Holdinddelingen bliver offentliggjort her på siden medio februar, når vi får puljeinddelingen fra Regionsgolf.

Efter holdinddeling må spillere gerne bytte hold, hvis der opnås enighed mellem de pågældende spillere. Holdændring skal meddeles klubkoordinator, Lone Baunsgaard Neupart, på en e-mail, så det kan tilrettes på oversigten.
 
Skulle der blive brug for yderligere reserver på holdet, har holdkaptajnen i løbet af turneringen frihed til selv at finde reserver under hensyntagen til gældende turneringsbetingelser.

Se holdinddeling her

   
Tilmelding
Det er gratis at deltage - klubben betaler holdgebyr. Dog skal spillerne selv afholde udgifter for kørsel og den obligatoriske spisning efter hver match, også i forbindelse med evt. slutspil. Skulle et hold nå landsfinalen, anerkendes det af klubbens bestyrelse, at holdet tildeles et mindre tilskud til dækning af fx overnatning, hvis det vurderes rimeligt i forhold til afstand.
 
Tilmeldingsfrist for spillere er 8. januar 2024: Link til tilmelding i GolfBox
   
Tidsplan
Tilmeldingsfrist for spillere er 8. januar. Holdinddeling for Senior/Veteran/SuperVeteran laves i ugen efter tilmeldingsfristen.
Forhånds-inddeling til ABCD laves også, men vær opmærksom på, at der kan ske ændringer pga handicapgrænser.
Hvert hold finder herefter indbyrdes en holdkaptajn primo februar, når vi har puljeinddelingen fra Regionsgolf - dette meddeles klubkoordinator, Lone Baunsgaard Neupart, på en e-mail.
Når puljerne bliver offentliggjort i februar, vil klubkoordinator i samarbejde med holdkaptajnerne finde spilletidspunkt til hjemmekampene, og skulle der være udekampe, som ønskes flyttet, skal det aftales og rettes inden 1. april.
Fra 1. april er kampprogrammet gældende.

Holdkaptajnens opgaver i forhold til klubben
- At have kontakten til klubkoordinator (Lone Baunsgaard Neupart).
- At informere spillerne på holdet om spilledatoer og stille hold til hver kamp.
- At sikre sig, at gældende turneringsbetingelser bliver overholdt.
- At sikre sig, at underskrevet holdkort med kampresultat afleveres til kontoret straks efter en hjemmekamp.
 

Historik

2007: B vinder regionsfinalen
2012: C vinder regionsfinalen og landsfinalen, D vinder regionsfinalen
2013: D vinder regionsfinalen og landsfinalen
2014: D vinder regionsfinalen og landsfinalen
2016: C vinder regionsfinalen, D vinder regionsfinalen
2019: C vinder regionsfinalen og landsfinalen
2021: Senior A vinder regionsfinalen