Golf Magasinet har anmeldt banen

 

Shhh... det er sandt
Trehøje Golfklub ved Vildbjerg er ikke specielt kendt, men hører til blandt Danmarks bedste baner.
Banen ligger i Vestjylland mellem Holstebro og Herning og har ikke gjort meget væsen af sig.


Af Anders Sørensen
Foto: Jens Hasse

Hvornår det egentlig kom for mine ører, er jeg ikke helt sikker på, men jeg havde hørt, at Trehøje nok er en af landets bedste golfbaner.
Det er kommet frem via mund til mund-metoden, for det er i hvert fald ikke sket med omfattende markedsføring og store armbevægelser.
Ser man på klubbens hjemmeside, er der følgende beskrivelse af banen: ”Banen ligger i et smukt og kuperet hede- og skovterræn. Fra banens højeste punkter
er der en fantastisk udsigt over Rødding, Vildbjerg og Timring. Banen er meget afvekslende og krævende. På en del af vore huller er der søer. Desuden kan der
ses rester fra dengang, der blev gravet brunkul i området.”
Det må kaldes en beskeden beskrivelse af en bane, der har fået et berettiget ry som en af landets bedste. Terrænet, banen ligger i, må nærmest betegnes
som perfekt for en golfbane, men dygtigt banearkitektarbejde har også muliggjort naturlig indplacering af hullerne uden at flytte meget jord.
Anlæggelsesomkostningerne har derfor kunnet holdes nede.

Spiller man som gæst på greenfee, har man lov både at spille 18-hullers-banen og de 9 nyeste huller. Efter sigende skulle 9-hullers-banen også være en god
golfoplevelse, så der er mulighed for masser af golfoplevelse for en meget rimelig pris.

Vi koncentrerede os om 18-hullers-banen.
Den starter med et sjovt kort par 4-hul, hvor man står højt oppe og slår ud mellem to søer eller hen over den venstre for at få et kort andetslag op til en lang smal green. Et åbningshul, der med det samme sætter karakteren for banen, idet man er stillet over for forskellige strategiske muligheder, så man kan vælge alt efter temperament og styrker og svagheder i ens spil.
2. hul er et smukt lille par 3-hul i skoven, og en sø kort af green i højre side giver variationsmuligheder i sværhedsgrad med pindplaceringen.
3. hul er et meget kort par 4-hul på kun 288m/246m fra gul/rød, men masser af vand i begge sider gør, at de fleste bør vælge strategien med omhu for en par vil
være en god score på hullet.
Herefter kommer der nogle mere åbne huller, der bestemt ikke er dårlige, men føles som lidt afslappende efter den udfordrende start.
7. hul skal fremhæves, for det er et udfordrende par 3-hul på 171m/142m. Fra tee er der en storslået udsigt, og ved første øjekast ser hullet relativt let ud, men greenen er både lang og smal, og den har tillige en spændende hældning, der gør, at man helst skal have den rigtige længde på slaget.
Forni afsluttes med et fremragende par 4-hul. Der er relativt åbent i drivingområdet, men så snævrer hullet ind mod en green placeret inde i træer og med en sø venstre om green. Det er både smukt og udfordrende.
Smal sag:
Bagni starter med et meget smalt par 4-hul på kun 323/283m lidt op ad bakke, hvor greenen har tre plateauer, og herefter spilles et flot par 3-hul inde i skoven.
Ud ad skoven kommer man igen på 12., som er et spændende dogleg højre par 4-hul, hvor man skal tage stilling til, hvor langt ind over lyngen man tør slå sit drive for at afkorte hullet.
13. og 14. er to gode par 4-huller og så kommer man til de to mest spektakulære huller på banen.
Først 15. hul, der er et par 5-hul med dobbelt dogleg først til venstre og så til højre. Man står højt oppe på teestedet og kan se det meste af hullet, og kan man skære en del af doglegget ved at slå ind over træerne til venstre og ramme fairway kan langtslående nå green i to slag, men det er ikke uden risiko. Greenen er i 3 plateauer, så er man først deroppe, er der stadig udfordringer.
Lige bag green ligger 16. tee, som ifølge de lokale er det højest beliggende teested i Danmark, og smukt er det. Både udsigten og synet ned over selve hullet. Det er ikke noget langt par 4-hul, men bolden skal holdes på fairway, og så skal slaget til den højtliggende green være præcist.
Banen slutter med først et godt lille par 3-hul med en svær green, og så et flot par 5-hul, hvor langtslående kan skære noget af doglegget til venstre og derefter måske nå frem til green i andetslaget. Et afslutningshul, der kan byde på både birdies og bogeys eller det, der er værre.

Tips til at spille Trehøje
1.:   Banen er meget strategisk designet. På mange huller er det en god idé at vælge en anden kølle end driveren fra tee. Ofte er fairways meget smalle i driverlængde, men en hel del bredere kortere fra tee, så læg mærke til det, når du skal vælge kølle fra tee.
2.:   3. hul er et af de huller, hvor den brede del af fairway kun er ca. 170 m fra gul tee, og det snævrer ind længere fremme.
3.:   Mange greens er i flere plateauer, så omhyggelighed med at få den rette længde i approachslaget er en god idé. Hvis du kender banen eller kigger godt efter i baneguiden, kan du vide, hvor på green du helst skal placere bolden. Det giver dig mulighed for at spare slag i puttningen

»Facts om Trehøje Golfklub
Trehøje Golfklub, Røddingvej 21 A, 7480 Vildbjerg, tlf.: 97 13 14 11, www.trehoje-golf.dk/
27 huller
Par 72
Gul tee: 5.854 m
Rød tee: 5.003 m
Banen er kvalitetsmærket og lever dermed op til en række af krav til service og kvalitet.
Læs mere på
www.visitdenmark.com/golf
Herning-egnen er også kvalitetsmærket som golfvenligt område, hvilket betyder, at der er flere kvalitetsmærkede baner og overnatningssteder i området.
Læs også på
VisitHerning.com - masser af uforglemmelige oplevelser